G-1 Guld til Holbæk talent

Lot Christophersen tog guldet i weekenden ved et stort internationalt stævne i hjertet af Europa.

Croatia Open G-1 i Kroatiens hovedstad Zagreb er et Europæisk Taekwondostævne med deltagere fra 170 forskellige klubber fra 40 forskellige lande – selv Japan, USA, Mexico og Iran var repræsenteret. (Pointgivende kvalifikationsstævne, som for seniorer kan være adgangsbilletten til OL).

Over 1100 deltagere i alt, hvoraf knap 300 kæmper om medaljer i Cadet-kategorien (12 - 14 årige).
Lot kæmper for Holbæk Taekwondoklub i vægtklassen under 41 kg sammen med/mod 17 andre piger.

Lots lodtrækning med kamp nr. 30 som sin første kamp betød at hun kunne sove længe på kampdagen og derudover havde god tid til at forberede sig på sin første kamp.
Som stævnet og tidsplanen forløb, blev første kamp afviklet ca. kl. 15 mod en dygtig Kroatisk pige, som netop fra morgenstunden havde vundet sin første kamp ved at slå en serbisk pige ud af turneringen.

Lot vinder sikkert 21 – 3 over Kroatien, og går derved videre til en kvartfinale kamp mod Italien – denne kamp er om muligt endnu vigtigere og nerverne er på højkant, idet Italien slog Lot tidligere på året ved et tysk stævne.

Lot styrer kampen fra start til slut og lukker kun ét regulært spark ind, så kampen slutter 15 – 6.

Endnu en kroatisk pige stod klar i semifinalen – vi forventede hård modstand, idet denne pige havde slået europamesteren fra 2017 ud tidligere på morgenen og var større end Lot – som kampen skred frem og med god enighed om taktikken mellem Lot og hendes coach, lagde Lot hele tiden flere og flere point til kampen, som endte med 20 – 2 til Lot, og en finaleplads var sikret.

Finalen skulle kæmpes mod en ukendt og lidt større italiensk pige, som jo forinden havde sendt 4 piger ud af turneringen. Det var en svær kamp, hvor begge piger var påpasselige med udfald/angreb, idet fejl jo hurtigt giver modstanderen en føring – Lot formår at komme foran 3 – 0 og holder egentlig føringen gennem de første to runder – hun forsøger sig med en teknik, som slår fejl og må modtage en såkaldt Kam Jeum (minus point), og dermed tildeles modstanderen ét point til stillingen 3 – 1.

I tredje omgang presser Lot mere på, på trods af hun er foran – hun ønsker at forøge pointforspringet hurtigst muligt, så der evt. til sidst er tid tilbage, hvis modstanderen skulle nå at udligne. Med et hovedspark og et par minuspoints yderligere til begge piger ender kampen, denne sene lørdag aften kl. 20:30, med cifrene 7 – 3 til Lot, og guldet kunne komme med hjem til Holbæk Taekwondoklub.

Lot er lige blevet 13 år, har sort bælte i taekwondo med 1. poom, og går til daglig på Realskolen i Holbæk.
Hun er nu 100% klar til, at forsvare sit Danmarksmesterskab om 14 dage i Skanderborg, hvor hun vil prøve at blive 6 dobbelt danmarksmester.
Første gang Lot vandt guld i DM var hun kun 8 år gammel.

Læs endnu mere

Nyt medlem?

Kom og træn sammen med os.

 

Hvad er taekwondo?

Taekwondo er en koreansk kampsport som kan føre s…

Klubmodul

I Holbæk Taekwondo Klub benytter vi et klub-modul til at holde styr på kontingent og tilmelding til …

FAQ

 

Spørgsmål

 

 

Hvad koster det at gå til Taekwondo?

Det koster 130 kr. hver måned i kl…